Mi nem stimmel Orbán Viktor terepszemlés videójával?

Az a baj, hogy túl sok minden. A kormányfő szombati Facebookos videója sokkal inkább tűnik előre lezongorázott propagandaanyagnak, mint bármi másnak. De mielőtt elmerülnénk az összeesküvés-elméletek vizenyős aurájában, nézzük csak meg még egyszer, amint Pintér Sándor belügyminiszterrel autókázva (amolyan terepszemle jelleggel az M1-esen) lelassítanak, hogy felvegyenek egy, a hó fogságába esett párt:

És akkor sorakozzon a csupa izgalmas dilemma:

1. A kormányfő és egy ország rendvédelmének vezetője kettecskén söpörnek a lezárt autópályán. Illetve hármacskán, az ismeretlen amatőr videóst beleszámítva. Van ebben valami különös? De van ám: ilyen magas rangú vezetők nem szoktak egymagukban furikázni, különösen nem úgy, hogy ők ülnek a volán mögött, illetve az anyósülésen. Egy ilyen ötletre alapjáraton sikítva hőkölne a TEK, persze tekintsük most mindezt úgy, hogy szó sincs alapjáratról, hiszen katasztrófahelyzet forgott fenn. És hát katasztrófahelyzetben ugye vezessen a kormányfő, hát nem? Hiszen ez ilyenkor annyira megszokott, például Puskás Tivadar szombathelyi polgármester is rendszeresen aszfaltozgat hobbiból.

2. “Na üljenek be” – szól Orbán az erdélyi párhoz, azok eleget is tesznek a felszólításnak. Újabb TEK-hisztéria hallik a kulisszák mögül, hiszen két vadidegen ember teljesen ellenőrizetlenül száll be a miniszterelnöki járgányba. Lehetnének ők akár a bábolnai Bonnie & Clyde is, akik a kenyér, az alma és a pirosarany bevásárlása során negyed órával ezelőtt az útszéli pánikot kihasználva lebökték a benzinkúti boltost, de nem baj, üljenek be, az isten keservit!

3. És ami az igazán izgalmas: meglepődésnek a legapróbb szikrája sem olvasható le az arcukról, amikor azzal szembesülnek, hogy egy ember innentől kezdve kamerázza őket. Persze lehet ez megilletődöttség amiatt, hogy mégiscsak a Nép Jótevő Vezére fogadta be őket az autójába, de lehet amiatt is, hogy mégiscsak ők a bábolnai Bonnie & Clyde, és jobbnak érezték kussban maradni. Vagy simán csak leszarják, hogy valaki az orrukba nyom egy iPhone-t. Tegyük fel, hogy így van, de arra továbbra sincs magyarázat, hogy ezek után jóformán futólag sem pislantanak a kamerásra (kivéve a lányt, aki viszont a pislantása előtt érthetetlen okból nagyon elvigyorodik).

Egyvalami menti őket: hogy a reakcióik – vagyis a srácé, hiszen szinte csak ő kommunikál – egészen őszintének, mesterkéletlennek tűnnek. De a videó ettől még marad az, ami: a magyar kormány és a Katasztrófavédelem világnagy bénázásait és egy napos késését mentegetni próbáló propagandavideó.

19 hozzászólás “Mi nem stimmel Orbán Viktor terepszemlés videójával?” bejegyzéshez

 1. Ezek az orbán testőrei lehetnek, mivel a kocsiban nincsenek. A kormányfő elvileg autót nem is vezethet.
  Másik: a kocsi nem páncélozott, röhej, idegenek felvesznek, röhej, pirosarany, egyértelműen céges rendezés.

 2. Nekem az a fura,hogy miért nem ismerik meg a miniszterelnököt?
  Semmi csodálkozás és meglepettség vagy kíváncsiskodás…!
  Nemzetbiztonsági okot nem látok,mert az elszánt rosszakarói Orbánnak nem kamionsofőrök Erdélyből!
  És ítéletidőt követően elszánt ellenségei nem az autópályán kutyagolnak!
  Azok előbb múlatják az időt valamelyik luxus wellnessben vagy bordélyban a távoli Brüsszelben egy utcanővel…
  Lásd elv.Khovácsot

 3. Számomra az is furcsa, hogy melegítőben sétálgat a figura dög hidegben. Tök életszerű, hogy elmennek bevásárolni a közeli kis közértbe, de a kabátját a kamionba hagyja… Ez pont olyan, mint amikor Fletóhoz becsengetett egy elveszett gyerek… Pff..

 4. Még csak az elején tartok a teljes videónak, de 4:33-nál tisztán látszik a fényhidas fekete terepjáró a kamionok között.
  A kamera mozgásából/zoomolgatásokból látszik, hogy vannak területek, amiket nem akar venni.

 5. !.észrevétel!!!!Csíkszeredáról jöttek,és még soha nem láttak ekkora hóvihart 😀 😀 😀 😀

 6. Volna még néhány ötletem a vezér imázsának az építésere. Tiszteletdíjat nem számolok fel!

  – Dalokat, költeményeket írni jótevőnk nemeslelkűségéről, kimagasló intelligenciájáról, rendkívüki jelleméről.
  – Minden közintézmény falán ott kell hogy legyen az portréja.
  – A sajtó napi rendszerességgel közölje napi programját.
  – A köznép egyszerű emberei riportokban meséljék, milyen jót tett velük egykor.
  – Az ezután szütendő Viktor nevű fiúgyermekek egy részének ő legyen a kereszapja.
  – Rendszeres váratlan látogatásokat tegyen forgalma üzletekben, orvosi rendelőlben, iskolákban.
  – Egyénileg orvosolja a kisemberek prolémáit.

  Ja, hogy ezeket már valaki alkalmazta? BOCS!

  1. jólvan faszarikám, és ez hol cáfolja a fenti posztban leírtakat?

 7. Látom csak elvagytok egymással.
  Örüljetek, hogy nincs más gondotok! És most ezen nagyon nagyon gondolkodjatok el!

  1. Nekem elég nagy gond hogy rosszabbul élek mint 4-5 éve, és semmi javulást nem látok sehol , megjegyzem az mszp sem különb mint a fidesz a szemembe!

   1. Amúgy tettél valamit, hogy jobb legyen magadnak, vagy csak várod a galambot?

 8. arra azért kíváncsi vagyok hogy miért is nem büntetik azokat a kutyásokat akik nem hajlandóak felszedni a kutyájuk után a sz*rt? na meg a szemetelőket , ha a következő generáció sem tanulja meg és nem tesznek ez ellen elég nagy sz*rban leszünk meg szemétkupacban!!!

 9. Ha tovább tudnak haladni minek mentek visszafelé több kilométert egy boltig. Inreleváns

 10. Szerintem egyszerűen üldözési mániája van a cikkírónak, javaslom menjen szabadságra, még túlhajtja magát!

  Szép napot!

 11. Ezek betegek. Az éjjel-nappal Budapest ehhez képest komoly dráma. Mutatja az ország szellemi színvonalát, ha ezt tömegek elhiszik és beveszik. A nép szeretett vezére, kardhordozójával, egyszerű ruhában elindul embereket, sőt erdélyi magyarokat menteni. Milyen megható és felemelő! Európa meg rajtunk röhög.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.