Mire tanít meg a nemzeti érzelmű rúdtáncos?

Arról zengett ma délelőtt a magyar internet, hogy az Anonymous betört annak a korábban Jobbik-párttagként is ténykedő Jeszenszky Sándornak a számítógépére, aki nemrég a meglehetősen morbid Adj Gázt! elnevezéssel motoros felvonulást akart szervezni a Holokausztra emlékező budapesti Élet Menete napjára. És hát a merevlemezen olyan pajzán képeket találtak, hogy azokat nyomban meg is osztották a világgal.

A dolog pikantériája, hogy a nemzeti érzelmű motoros állítólag az első magyar swingerklub alapítója is – aki aztán azzal kommentálta a kikerült képeket, hogy azok még messze 2006-osak, továbbá „egy zártkörű születésnapi rendezvényen a baráti kör ünnepelt hölgytagja számára egy meglepetés „Full Monthy” műsort készítettünk az azonos című filmvígjáték ismert képsorai alapján.”

Kár, hogy ilyen képsorok nincsenek az említett filmben, de nem is ez a lényeg.

Szóval mit jelent mindez?

Egyáltalán nem azt, hogy Jeszenszky egy elítélendő kéjenc lenne (pontosabban: azért semmiképpen sem szabad ítélkezni felette, mert néha úgy hozza kedve, hogy rúdtáncolva, farokverés közben fényképezteti magát). Hanem mindenekelőtt egy kis reménysugarat arra nézve, hogy a Jobbikban és holdudvarában mégsem kizárólag olyan szellemileg mínuszos tulkok ülnek, akik csak egy beteg eszme magukra erőltetésére képesek. Hanem bármennyire is próbálják visszagyömöszölni a dzsinnt a palackba, csak előtör a felszín alól a való, az élet élvezetének igénye, ami mégiscsak erősebb hívószó, mint a sárdobáló gyűlölködés.

De nem ő az első, aki akaratán kívül ezt üzeni. Emlékszünk még ugye a melegellenes Magyar Gárda leszbipornózós hölgytagjára? Na és arra a korábbi Jobbik-szóvivőre, aki inkább keltette egy bárkihez hasonlóan hülyéskedő liberális fiatal benyomását, mint egy árpádsáv-lobogtató náciét?

„A természet mindig utat tör magának” – hangzott el még a jóravaló mesefilm, a Jurassic Park egyik jelenetében. De akár Jeszenszky torkából is feltörhettek volna ezek a szavak, sokkal jobban hangzottak volna, mint a magyarázkodás zártkörű sztriptízműsorról, meg arról, hogy nem találtak fogást a becsületén, ezért egy vicces este szigorúan privát képeivel próbálnak ellene karaktergyilkosságot elkövetni. Karaktergyilkosság, annyira menő kifejezés, de mi inkább szembesítésnek neveznénk, mármint azzal a végletes erkölcsösséget sugalló eszmerendszerrel, amit a szélsőjobb magára öltött.

Tessék bátran leállni a víz prédikálásával, fröcsögjön a bor, csillogjon a flitter!

Mi ezek után ragyogó szemekkel várjuk az első, melegségét büszkén felvállaló, esetleg fesztiválon fűszívó Jobbikosokról készült képeket is, hiszen bármennyire meglepő, ezek is olyan természetes dolgok a világban, mint hogy az emberek reggel reggeliznek, autóban ülve autóznak, vagy rekkenő napsütés közben néha napoznak. Ki tudja, ha a Fidesznek sikerült szimpatikus szabadelvű pártból egy ellenszenves, autokrata-párti képződménnyé alakulnia, talán visszafelé is működhet a dolog.