Így szopatja a hatóság a kis fesztivált, és így nem szopatja a nagyot

Két közel hasonló hír jó tizenkét óra alatt: a dádpusztai Ozora fesztivál kapunyitása előtt kábítószerfogyasztókat állítottak elő a rendőrök, a Szigetre pedig egy holland többmillió forint értékű tudatmódosítót próbált becsempészni. Na de mi a lényegi különbség a kettő között?

O.Z.O.R.A. fesztivál

Az, hogy az előbbi esetben egy nagyszabású, koncentrált intézkedés során csípték fülön a hat franciát és az egy német állampolgárt, ami leginkább arról szól, hogy minél több ide érkezőt szedjenek szét, túrják szét csomagjaikat, vagyis rettentsék meg őket egy kicsit már a környező falvakban, hogy menjen el a kedvük az egésztől – a beatkorszak és a szocializmus találkozását átélő hatvanas generáció tudna hasonló műsorokról mesélni -, sőt, még éppen az engedéllyel variálnak a szervek, hogy megadják-e azt vagy sem, szóval még az sem biztos, hogy egyáltalán lehet Ozora. Utóbbi esetben pedig tök véletlenül akadtak a brutális mennyiségű motyóra, és még csak nem is a rendőrök, hanem a biztonsági szolgálat, és itt persze szó nincs arról, hogy egyenruhások vonják masszív ellenőrzés alá a Szigetre érkezőket.

Aránytévesztés? Kettős mérce? Túl kevés kenőpénz, és túl sok gyanúsan tekergőző zene? Legyen bárhogyan is nevezve, az elsőszámú olvasat mindenképpen a következő: nagyhatalmú rendezvény békén hagyása és a tízezreket ugyan megmozgató, de független és – ami valószínűleg a legnagyobb bűne – vállaltan pszichedelikus hagyományokat ápoló buli vegzálása.

Nem azt mondjuk persze, hogy tessék a Szigetet is cseszegetni. Ne tessék! De mondjuk a másikat se, főleg ha eddig semmi gond nem volt vele. A kezdés előtt pár nappal rászállni igazi gusztustalan majomszokás, és a legkevésbé sem rokonszenves húzás sokezer külföldivel szemben, akik így majd nem a szép sztorikat fogják mesélni otthon. Biztos, hogy ezt akarjuk?

FRISSÍTÉS: hogy milyen egy goa fesztivál (amilyen Ozora is), arról a goát nem is szerető szerzőnk itt írt egy képes beszámolót.

8 hozzászólás “Így szopatja a hatóság a kis fesztivált, és így nem szopatja a nagyot” bejegyzéshez

 1. Mi a különbség, ha anyád helyett apád szoptat?
  Tehetnénk fel akár ezt a kérdést is, eme írás ezen szinten mozog…
  Kedves izé! Újságírót nem írnék, mert ezzel megsérteném a valódi firkászokat. Nem tudom mit szedsz, de hogy rendesen módosítja a tudatodat, az tuti.
  “Aránytévesztés? Kettős mérce? Túl kevés kenőpénz, és túl sok gyanúsan tekergőző zene? Legyen bárhogyan is nevezve, az elsőszámú olvasat mindenképpen a következő: nagyhatalmú rendezvény békén hagyása és a tízezreket ugyan megmozgató, de független és – ami valószínűleg a legnagyobb bűne – vállaltan pszichedelikus hagyományokat ápoló buli vegzálása.”
  Tudod, a korrekt tájékoztatáshoz hozzátartozna, az előzmények, nevezetesen a tavalyi ozorai drogbotrány megemlítése is. Tudod, amibe a sárbogárdi rendőrkapitány is belebukott. Bocs, megint elfelejtettem, ez a nyugat.hu, itt nem divat korrektnek lenni…

  1. a tavalyi dolog tényleg túlzás volt, de szigten akkor is 10 milliós drogszállítmányt fogtak, soundon meg meghalt egy fesztiválozó és még sincs róla visszhang.
   azért ez bosszantó, főleg azoknak akik békésen mennének ozorázni és csak annyit szeretnének, h ne tudjanak róluk.

   1. Mehetsz békésen ozorázni! Nem vertek meg senkit a rendőrök! tehát béke van. Engem nem zavar, ha valahol fokozott ellenőrzésbe futok. Talán mert nincs semmi takargatni valóm??

    1. itt régen nem erről szól a történet, vagy nem sikerült értelmezni a posztot?

  2. Kedves Brutus, téged is inkább apád szoptatott volna… 😀 Látszik, hogy soha nem voltál Ozorán, és csak a médiából tájékozódsz a témával kapcsolatban, úgyhogy ne magyarázz a korrektségről. Ha valaki ehhez a cikkhez tévedt, az valószínű nem véletlen, és tud a tavalyi botrányról is, ami tulajdonképpen csak a média szerint botrány, mert én ott, Ozorán, ebből az egész akcióból nem vettem észre szinte semmit. Feltűnt, hogy több rendőr van, mint 2 éve, de eszembe sem jutott, hogy razzia lenne. A média fújta fel az egészet. Azt észre vetted, hogy azt írtam, több rendőr, mint 2 éve? 5 alkalommal voltam Ozorán, MINDIG voltak kint rendőrök, tehát az is kamu, hogy a rendőrség nem tudta, mi folyik ott. Ez az egész egy előre megtervezett lejárató kampány, semmi több. Megjegyzem, a Balaton Soundon, Szigeten és EFOTTon jóval nagyobb drogfogást csináltak a rendőrök, de érdekes, azt ennyire nem kapta fel a média. A bedőlt Vizoviczki birodalom (Coronita, BedBeach, Dokkoló) pedig a bukásig meg sem volt említve szinte sehol, pedig biztos, hogy az összes fesztivált túlszárnyalta arányaiban.

   1. “Kedves Brutus, téged is inkább apád szoptatott volna…”
    Úgy ahogyan téged? Gondolom te sem csak füvet szívsz…
    Vagy csak szimplán bunkó vagy?

   2. IQ bajnok! Gondolom nem hiszed, hogy a Népszava is a fityesz kezében van. “Tavaly a drogügyek miatt botrányba fulladt az O.Z.O.R.A. fesztivál. A hatóság akkor 500 fővel csapott le az évek óta megrendezett “pszichedelikus fesztiválra”, ahol a sátrak, lakókocsik között valóságos “drogfalura” bukkantak. Táblák hirdették a kábítószereket: az eladók alig valamivel voltak szemérmesebbek, mint a piaci kofák. Akkor rendőrök több mint 50 embert állítottak elő, de a fesztivált jogkör hiányában nem állt módjukban bezáratni: ezt csak az illetékes jegyző – az igari – tehette volna meg. ” http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=667786 Te meg csak szívjál(szopjál) tovább!

 2. Csak néhány apróság.
  A tavalyi bogárdi rendőrkapitàny = idei bogárdi rendőrkapitány
  hír tv tulandonosi kör = sziget konzorcium

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.