Mennyi szurkolói ész kell ahhoz, hogy szétverd a saját különvonatodat?

Azért néha (egyébként nem néha) elgondolkodom azon, vajon létezik-e valamiféle negatív szellemi vizsga, ami alapján ezek a rongálásra élvező drukkerek így egymásra találnak. Lehet, hogy tényleg feltétel az, hogy csak egy paraszthajszál válassza el őket a majmoktól? Előnnyel indulsz, ha már elittad a fél agyadat, esetleg téptél már ki tőből székeket egy stadionban?

Szombat este az alábbit írta ki a MÁV egyik aloldalára:

szurk

A felháborodott hozzászólók közé persze menetrendszerűen megérkeztek az ultrák, akik egy „szarok vagytok” és egy „zsidó oldalakat olvasgattok” kiszólás mellett azt igyekeztek az emberek tudtára hozni, hogy a románok voltak a vétkesek a vonatrongálásban. Ezt szerencsére gyorsan helyretette a MÁV: közölték egy újabb kommentben, hogy bár tényleg kapott pár követ a vonat az ottaniaktól, a belső sérüléseket a magyar szurkolók okozták: leszaggatott poggyásztartók, ülések, fülkeajtók maradtak utánuk.

Mondjuk azt nem annyira értem, hogy ha ez megtörtént, miért is nem állt már a peron végén a rabomobil. De az legalább biztos, hogy a kár be lesz hajtva a vonat megrendelőjén, ő meg remélhetőleg előveszi a homokozólapát értelmi szintjén vegetáló károkozókat.