Nemcsak új és jó magyar sorozat, de nézőként még bele is nyúlhatunk a sztoriba? Köszi, jöhet!

chili01

Ilyet mi még nem pipáltunk, és valószínűleg a blog olvasója sem, ugyanis ilyen típusú sorozat még nem született Magyarországon. Kezdjük ott, hogy a Chili vagy Mango nem csíphető el a tévében. Okostelefonon és tableten annál inkább: kizárólag ezeken a mobileszközökön nézhető. Vagyis nem kell malmozni két mosóporreklám között, hogy elkezdődjön végre, hanem akkor nézzük meg a következő epizódot, amikor kedvünk szottyan rá, akár a buszon, a fogorvosi rendelőben várakozva vagy titkon a munkahelyi retyóban, zsebből előrántva az érintőképernyőt.

Az igazi újítás azonban nem ez. Hanem az, hogy a történet fonalát mi is húzhatjuk-vonhatjuk: pár percenként ugyanis választási lehetőség elé kerülünk, és döntenünk kell, hogy mit válaszoljon a főhős. Itt az előzetes, csak hogy értsük, hogy néz ez ki:

Szóval, ahogy az látható, időnként, egy-egy drámai döntési szituációban besüvít a háttérből két látványos kis piktogram, amiről a kedves mobiltelefonos néző elsőre legfeljebb csak kapisgálja, hogy mit akar jelenteni, de hamar kell választania a kettő közül, mert a vágóistvánosan visszafelé ketyegő óra erre sarkallja. Szóval tényleg tök buli az egész, tegnap egy kreatívigazgatóként dolgozó filmes havernek is leesett az álla, hogy van ilyen, és hogy úristen, mekkora ötlet.

És még az alapsztori is szellemes az arcoskodó gasztrokritikussal meg a lisztérzékeny (bár kissé Amelie-sre szabott) cukrászlánnyal, meg a poénok is ülnek, nincs az a Barátok Köztös merev mesterkéltség, amitől jóérzésű ember a fejét csapkodja a falhoz. Az alkalmazás, ami a sorozatot tartalmazza, ingyen tölthető Androidra és iPhone-ra, úgyhogy hajrá, és jó szórakozást!