Legyen neked is láthatatlan barátnőd (NE)!

invisible02

Vannak dolgok, amiket ha közös nevezőre hozunk, egészen elképesztő mutánsok jönnek ki az egyenlet végén. Például gondolt valaki arra, mi van, ha egy tamagocsit összeadunk egy gumimacával, plusz álmaink nőjével? Nem csak hogy gondolt valaki erre, de most egy komplett vállalkozást indult Invisible Girlfriend, vagyis Láthatatlan Barátnő elnevezéssel.

Az amerikai St. Louisban indult startup (aminek a lelkes dolgozóit láthatjuk a fenti képen) nem kevesebbet kínál ügyfeleinek, mint hogy azt hazudja róluk, hogy van egy csajuk. Vagyis hamis bizonyítékokkal üzeni a külvilágnak, hogy HELLÓ, FIGYELEM, EZ AZ EMBER NEM SZINGLI!

Többféle havi díjcsomagból választhatunk, és ártól függően egyre „meredekebb” szolgáltatásokat kapunk a pénzünkért. Például SMS-eket, amikre válaszolhatunk, esetleg feltűnik a csaj Facebook-profilunkon, a drágább csomag pedig már teljes közös élettörténetet is kínál, vagy akár igazi telefonhívásokat. A cég szerint szolgáltatásuk egy csomó szitura kínál megoldást: például ha valaki homoszexuális kapcsolatban él, de ezt titkolni kényszerül a rokonai elől, vagy egyszerűen csak a munkára akar fókuszálni a romantikázás helyett – de azért azt akarja mutatni magáról kifelé, hogy ő azért még férfi.

Szerintünk viszont az már pszichiátriai kötélen táncol, aki komolyan fontolgatja, hogy egy ilyet igénybe vegyen. A témába vágó filmklasszikus megvan, ugye?

Matt Homann ötletgazda szerint egyébként nem arról van szó, hogy egy barátnőt hoznak létre, amiről a kliens elhiheti, hogy az tényleg a barátnője, „az már egy egészen más technológiai szint”, mondta a Buzzfeednek. „Mi csak egy sztorit adunk a kezébe, még ha az a sztori nem is igaz.” A vállalkozás egyelőre pre-launch státuszban vegetál, vagyis még nem indult el, de itt feliratkozhatunk egy e-mail címmel, ha értesülni akarunk a fejleményekről.

Mondjuk legalább a webszájt faszán néz ki, még ha az ötlet teljesen elmebeteg is.