Köcsög módon vitázik veled a Facebook-ismid? Világíts rá a hibájára!

Ki ne futott volna már bele az idegesítő észlénybe, aki azt hiszi, hogy éppen most csomagolt téged össze egy hozzászólásával, és hajított bele a szemétkosárba, holott valójában teljesen érvénytelen érveket hozott fel a vitában? És ugye neked is tele van már a tököd azzal, hogy ilyenkor mindig el kell magyarázni az illetőnek, hogy haver, totális mellékvágányon jársz, nem jó a logika?

Na, most nem kell végre többet magyarázkodni. Itt van ugyanis A Te Érvelési Hibád nevű oldal, ahol gyönyörűen végig lehet menni az egyes vitaügyi megbicsaklásokon, aztán csak annyit kell tennünk, hogy belinkeljük az ismerősnek, hogy ezt nézd, itt basztad el.

Így néz ki a nyitóoldal:

ervv

És itt lehet végigmasírozni az egyes kis ikonokon. Van itt minden, ami tönkretesz egy vitát – és amivel a politikusok előszeretettel manipulálnak, és terelnek rossz útra egy diskurzust: személyeskedés, szalmabáb-érvelés (más néven árnyékbokszolás, Magyarországon talán ez a legjellemzőbb), hamis dilemma, közvélekedésre hivatkozás, hallomásból ismert sztorira alapuló érvelés, és így tovább.

Tessék lapozgatni, sokat lehet tanulni belőle.