Hamisított orvosi igazolás miatt bíróság elé

juv

Ugye hallotta már mindenki a nap hírét? Nem? Akkor mondjuk, azaz idézzük:

A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség közokirat-hamisítás bűntette miatt a napokban gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt a 18 éves pálmonostorai férfit, aki tavaly november 20-án az osztályfőnökénél egy internetről letöltött, nőgyógyász által készített „igazolással” akarta kimenteni az igazolatlan hiányzását.

A férfi ügyében a napokban tartott tárgyalást a Kiskunfélegyházi Járásbíróság. A tárgyaláson a bíró a vádlottat bűnösnek mondta ki és 100 óra közérdekű munka büntetésre ítélte. Az ítélet jogerős.

Gratulálunk mind a bemártó osztályfőnöknek, mind a bírónak. Mi lesz a következő? Jönnek a köpőcsövesek bilincsbe verve, amiért emberi méltóságában meggyalázták a kicsi Panni tarkóját irodalomórán? Beemelik a vécében cigarettázást a drogtörvénybe? Vagy gondolhatnék magamra is, aki egyszer az egyik osztálytársam köcsögölését azzal viszonoztam, hogy megkínáltam a biciklijének küllőjét egy faággal, aminek borulás lett a vége. Ez vajon mi lett volna, könnyű testi sértés? És az, amikor középiskolában felpakoltuk az egyik csaj kispolskiját a járdára? Garázdaság? Valahogy meg kéne érteni, hogy:

Diákcsínyek voltak, és lesznek.

Persze ma, a közösségi média évszázadában ezek könnyebben derülnek ki, mennek fel a videók YouTube-ra, tanárok és tanulók egymás Facebook-ismerőseiként látják, mikor mit csinál a másik, és így tovább. De ettől még nem kellene túlreagálni a hülyéskedéseket, kedves tanárok, mert bármily meglepő, ezek éppúgy hozzátartoznak a diákléthez, mint a napi házi feladat.

Fejmosást adni a gyereknek? Lehet is, kell is, ha olyat művelt. Na de a rendőrség kezére játszani a szerencsétlent? Hogy a frász törjön szegény rossz magaviseletűre? Easy now, gyerekekről van szó. Ha valami házon belül lerendezhető, akkor tessék ott lerendezni. Visszakapcsolni ötöt ebből a házmestertempóból, és mindenkinek jobb lesz.