A Vokskabin szerint én a kommerekkel vagyok. És Te?

Van egy ilyen új weboldal, amit arra hoztak létre, hogy ha valakinek sejtése sincs, melyik pártra kéne szavaznia áprilisban, akkor legyen végre sejtése.

Az oldalon egyszerű kérdéseket tesznek fel nekünk a legkülönbözőbb témákban, és ha több válaszunk egybevág egy adott párt véleményével, akkor azt hozza ki nekünk győztesként. Olyanokra kell válaszolnunk, mint hogy Magyarország tényleg jobban teljesít-e, egyetértünk-e a német megszállási emlékmű felállításával, többet adózzanak-e a gazdagok, legyen-e ingyenes az oktatás a diploma megszerzéséig vagy hogy növeli-e a keleti nyitás a magyar gazdaság esélyeit. Így végre kiderül, ki a látens balliberális, vagy az alvó náci!

Rólam például az derült ki, hogy a vörösök szekerét kéne megtolnom áprilisban. Hát sajnos jó eséllyel nem ez lesz, mert én a Szavazz Fasszal Mozgalom híve vagyok, de úgy tűnik, a nézeteim szerint balra húzok. Bocs, Orbán!

vokskabin01

Egyébként ahogy a valódi, hús-vér urnás szavazásról, úgy innen is hiányolom valamiképpen annak a tényezőnek a beillesztését, hogy Ön kiábrándult a pártokból, ne szavazzon egyikre se. Persze ehhez az kéne, hogy legyenek olyan kérdések is, amik az adott ember aktuálpolitikai érdeklődésére kérdeznek rá, párthovatartozástól függetlenül. De ilyenek nincsenek. Hát így lettem én emeszpés, pedig Mesterházy Attila arcával halálra lehet ijeszteni.

Alapvetően amúgy jó az ötlet – főleg, hogy semmilyen párt nem áll mögötte -, csak tartok tőle, hogy akinek halovány fogalma sincs, kire akar majd szavazni, annak az adott témákról sincs sok fogalma. Önmagunkat tesztelni viszont vicces buli.

Bár azt nem értem, hogy ez a kérdés miért került ide, ha az összes párt álláspontja azonos vele kapcsolatban:

hatar