Ennyire egyenlő a kampány: semennyire

Tettünk egy kört Budapesten bringával, hogy megnézzük, hogyan mérkőznek meg egymással a kampányeszközök. Tényleg az összecsapások érdekeltek, szóval azok a frekventált helyek, ahol – mint a Burger Kingek, amik McDonaldsok közelébe telepednek – a kormánypárti és a kormányváltó erők néznek farkasszemet a pakátokon. Nem nagyon lepődtünk meg azon, amit láttunk. Nézzük, mit láttunk!

Krisztina tér. Ellenzéki farosttábla a fa alatt sunnyog, Rogán Tóni oszlopos:

001

Ferenciek tere. Kormányváltó erő megint törpe jelenség, mellette Magyarország egy Mercédesszel teljesít jobban:

002

Deák tér, itt egy képen a kettő – az ötödik kerület fogpasztamosolyú polgármestere érinthetetlenül egy oszlop tetején, az Összefogás-poszter karnyújtásnyira, letépve:

003

Dob-Wesselényi utca sarok, a bulinegyed dobbanó szíve. Maszopos Oláh Lajos gányolt tákolmányon, a Dallaszos Szamanta-hasonmás fideszes Rónaszékiné fent, a magosban, több mint tízszer akkora felületen:

004

Bajcsy-Andrássy sarok, látványos narancstúlsúly:

005

Andrássy út. Rónaszékiné haja még mindig tart, az LMP jelöltje kicsiben sínylődik.

006

Péterfy Sándor kórházzal szemben, nem messze a Keleti pályaudvartól. Itt már nem is kímélték szegény Oláh Lajos szemét, de legalább a Jobbikos jelölt még nála is miniatűrebb. Pár méterrel arrébb megint a klasszikus oszlop:

007

Persze ez nem reprezentatív felmérés volt a részünkről. Ennél csak az lett volna reprezentatívabb, ha minden útba eső kampányplakátot, oszlopot lefényképezünk, és akkor az is látszódott volna, hogy ahol nem ez a Dávid-Góliát harc dúl, ott kizárólag a Fidesz reklámoz.

Tulajdonképpen fél Budapest narancsban úszik.

Ami nem is véletlen annak fényében, amit a socialdance nevű mikroblogger (civilben Bátorfy Attila, a kreativ.hu újságírója) írt válaszul Kumin Ferencnek, a kormány nemzetközi kommunikációjáért felelős államtitkárának, amikor az felháborodott a New York Times cikkén, ami a magyar választási kampányt cirkusznak nevezi. Érdemes elolvasni, mit írt az éleslátó blogger az orbáni hírnevet vasmarokkal védelmező államtitkárnak. Csak egy részlet:

(…) a közterületi médiapiacon jelenleg a piac 50-55 százaléka Fidesz közeli üzletemberek tulajdonában van (ők nevesítve: Simicska Lajos, Nyerges Zsolt, Fonyó Károly). Ezek a vállalkozások: Publimont, Mahir Cityposter, EuroAWK, Euro-Publicity, A Plakát, Budamedia, Symbol Media.

Ezek a vállalkozások a kampányidőszakban (és talán amúgy is) akár ingyen is kínálhatják a felületeiket a kormánypártoknak, talán gyártási költséget ha felszámolnak. Szemben az ellenzéki pártokkal, amelyek számára pedig csak nagyon drágán.

Még egyszer, a teljes blogposzt itt olvasható.
Ja, és az amúgy megvan, hogy a Fidesz már most kétszeresen túllépte a legális kampánybüdzsét?

6 hozzászólás “Ennyire egyenlő a kampány: semennyire” bejegyzéshez

  1. Ezt érdemlitek, rohadt szemkilövető, zászló tapostató, tolvaj férgek! Hajrá Cusi, hajrá Böszme, hajrá agyon szopatott Házmestery, hajrá Bissau-Guinea, hajrá 240 millió! Most megfizettek hazaáruló tetvek 2006-ért (is).

    1. Remélem a felcsúti törpe stadionjának betonozásában részt veszel nagyeszű! És még hogy ti nem gyűlölködtök…

  2. Nem örülnék a fidesz győzelmének. Még akkor sem, ha szilárd meggyőződésem: EZ A GYŐZELEM SZÁMUKRA FELÉR EGY HATALMAS BUKÁSSAL! Csakhogy erre a bukásra rámegy az ország is, – legalább felgyorsul az agóniája. Ha pedig az ország népe e reklámaik alapján juttatja újra hatalomra őket, akkor megérdemli a sorsát.

    Számomra mindig tanulságosak a fideszes modor és intelligencia szösszenetei a hozzászólásokban. Eklatáns bizonyítékai a politikai ERŐ műveltségének, a demokratikus hagyományainak, és a nemzeti egység megvalósításának. Csak éppen azt nem tudom eldönteni, hogy sírjak-e, vagy nevessek-s rajtuk…

  3. Süket duma, kínlódás, ajvékolás, stb. Amikor ment a kardlapozás, gumilövedékezés, lopás, csalás, hazudozás, akkor jó volt, mi? A politika és a történelem szemétdombjára fogtok süllyedni a 2014-et követően. Csak a Síp utca és a haveri brancs lődörög majd a hülye tüntetéseiteken. Ennyi volt. Vége…

    1. Abnormális O-IQ-juagyament,kevesebb kannást kéne inni,akkor nem menne el teljesen a maradék –ha volt vala–eszed!!!!!

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.