Miért titkolóznak a hatóságok Welsz Tamás halála kapcsán?

Tekervényes krimivé fejlődött a Simon-ügy koronatanújának halála. Vajon a Fidesz gondolta volna, hogy az eddigi legnagyobb kampányfegyvere, az osztrák bankban párszázmillió forintot “parkoltató” egykori MSZP-elnökhelyettes ügye idáig spirálozódik tovább?

simonwelsz
Simon és állítólagos segítője, Welsz

Merthogy ugye az üggyel összefüggésbe hozott Welsz Tamás tegnap meghalt. Pont aznap, amikor az ügyészség szerette volna kihallgatni. Mert ő volt az egyik legfontosabb tanú.

Welszről érdemes tudni, hogy őt – és barátnőjét, Horthy Andreát – ugye korábban Panamában vádolták meg csalással és okirat-hamisítással, miután állítólag magyar vállalkozók érdekeltségébe tartozó offhsore cégeket nyúltak le a közép-amerikai országban úgy, hogy azok okiratait egyszerűen átírták a saját nevükre. Panama kiakadt, nemzetközileg kezdték körözni a később a szintén elég gyanús Sólyom Airways környékén is felbukkant vállalkozót.

És érdekes módon a magyar hatóságok az Interpolos körözés ellenére sem nagyon foglalkoztak vele.

Welsz Simon kapcsán azért kerül elő, mert a feltételezések szerint ő intézett a lekapcsolt szocialistának hamis bissau-guineai útlevelet, hogy azzal majd kihúzza a slamasztikából. Ezért vették most elő, csak éppen mielőtt kihallgathatták volna, meghalt.

És érdekes módon a magyar hatóságok nem nagyon világosítják fel a sajtót, hogyan esett a haláleset.

Többféle verzió is elkezdett keringeni:

A Magyar Nemzet arról írt, hogy “egy rendőrautó ment érte az irodájához, menet közben azonban a 41 éves férfi rosszul lett, és már a mentők sem tudtak segíteni rajta.” A hir24 időközben olyan információk birtokába jutott, hogy már otthon bevett valamit, és még azt is közölte a megérkező rendőrökkel, hogy ez ellen már semmit nem tehetnek. De azt sem tudni, hogy Welsz most akkor bizonyítékokat akart átadni a rendőröknek a lakásán, vagy az irodájában, vagy a rendőrök akarták elvinni kihallgatni, vagy házkutatást tartottak nála. Sőt, az egyik beszámoló szerint volt rajta bilincs, a másik szerint nem – ahány orgánum, annyiféle ködös infó. És egyik sem biztos.

welsz
Bissau-guineai és uruguayi állampolgár is volt.

Ráadásul nem az első eset ebben a hónapban, hogy egy politikaközeli szereplő furcsa halált hal.

Reméljük, hogy csak a rémálmainkban játszanak azok a lehetőségek, hogy ebben az esetben a szocialisták akarták elhallgattatni Welszt, mert többekre is tett volna terhelő vallomást, az meg gyilkos csapás lenne a pártra. Mint ahogy reméljük, hogy Komáromi András sem azért halt meg, mert szembeszállt a Fidesszel az általa jogtulajdonolt EU-s pályázati pénzeket kezelő szoftver miatt.

És reméljük, hogy ezek a rémálmok soha nem válnak valóra.

5 hozzászólás “Miért titkolóznak a hatóságok Welsz Tamás halála kapcsán?” bejegyzéshez

 1. 2 ember halála – Isten nyugosztalja őket -, elgondolkodtató, egy biztos, az MSZP-nek nem volt érdekében egyiknek sem az életének a kioltásához !!!!
  Az emberek FÉLNEK, FIDESZ-maffiától FÉLNEK ! – ellehetetlenítések, önös érdekeik mindenáron történő megvalósítása, mások semmibevevésével. Megfenyegetettség minden fokon! Visszamenőleges törvénykezések, jogszabályok hátrányos hatásai vállalkozások tönkretételét hozta, Ilyen mélységben talán még a Rákosi időben sem volt ez fellelhető!

 2. Á, dehogy volt az MSZP-nek érdeke, dehogy.

  Azért remélem, közben már bevetted a gyógyszered, nehogy valami baj legyen, mármint nagyobb, mint most!

 3. Felesleges arról vitatkozni, kinek az érdekében állt eltenni őt láb alól. Eltették, és kész!

  Ez viszont ismét nyilvánvalóvá teszi a politika és az alvilág összefonódását. Ki melyik sárosabb, becstelenebb? Gyermekded kérdés.

  Ami iszonyú, sokan úgy érzik, hogy valamelyikükre szükségük van.

 4. A rendőrség miért hallgat, vagy merőben más információt ad ki?? A jelenlegi hatalom szolgái! Vagy netán kapott egy kis dádát mivel nem tett terhelő vallomást?? Az igazat soha nem tudjuk meg!

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.