Vidáman lopkodja a zenét a magát jogvédőnek tartó DJ Szövetség alelnöke?

Az Index szennyblogját, a Subbát leginkább a szemétkedően vicces posztjairól ismerhetjük, de néha sikerül kiszúrniuk egy-két olyan dolgot, ami felett a média hírszivattyúzó nagyágyúi esetleg elsiklanak.

Most például DJ Bárány oldalán.

Ha valaki nem tudná, ő annak a Lemezlovas Egyesületnek az alelnöke – Jeszenszky Zsolt kvázi jobbkeze -, ami nagyon szeret a szerzői jogok grállovagjainak szerepében tetszelegni, miközben a legtöbb magyar DJ tisztában van vele, hogy ezt a szervezetet valójában senki nem szavazta meg, nem volt széleskörű szakmai konzultáció vele kapcsolatban, szóval a legitimitása eléggé megkérdőjelezhető. Mégis érdemes velük jóban lenni, ha már vendégként ide érkező külföldi DJ-ket is képesek ellenőrizgetni.

De ha valaki még így sem ismerné Bárány Attilát, annak itt van ez a klasszikus videó, amiben bemutatja, hogyan is kell egy DJ-nek az erkölcsöket képviselnie a pult mögött:

Na szóval, ez a Bárány Attila most kitett egy képet a Facebookra, azzal, hogy aki tudja, segítse ezt a magyar formációt, vásárolja meg a zenéjüket a Beatport nevű, DJ-k körében népszerű zeneáruházban, bla bla. Itt a kép:

baranysvung

Valami furcsa feltűnik? Mutatjuk közelebbről, nyilakkal jelölve a lényeget:

baranysvung2

Hát, hogy-hogy nem, DJ Bárány Attila, a jogvédő szövetség egyik tótumfaktuma böngészőjében nem csak meg van nyitva az illegális zenei- és filmtorrentek legismertebb platformja, a Pirate Bay, de egyenesen a könyvjelzők között van, a szintén gyakori illegális zenemegosztásra használt ZippyShare-rel együtt. Sőt, a lapok között egy-egy feliratos oldal is feltűnik, ahonnan szintén illegálisan letorrentezett filmekhez szokás feliratot keresgélni.

Hogy is volt a mondás a víz prédikálásáról és a bor ivásáról?