Motorosok határolódnak el a motorosnáciktól

Tele volt a sajtó az elmúlt napokban azzal, hogy a Holokausztra emlékező csendes felvonulásnak, az Élet Menetének napjára egy másik demonstrációt is bejelentettek Budapesten: a paranoid-idióta „el a kezekkel a hazánktól és a házunktól” szlogennel motoros tüntetés készülődött, aminek ráadásul a tengermély ostobaságról tanúskodó Adj Gázt! nevet adták.

A közfelháborodás, úgy tűnik, meglegyintette Orbán Viktor fülét is, aki tegnap a Parlamentben betiltotta a motoros orkok provokációját (mondanánk, hogy nagyon helyesen, de igazából egy demokráciában mindenki elmondhatja, amit akar – sokkal szebb megoldás lett volna az, amit Drezdában csinálnak évről-évre a helyiek, akik egyszerűen blokád alá vonták a városukat, hogy egyetlen darab hülye náci se juthasson el a demonstrációjának helyszínére). És habár a kormányfő ritka pillanatainak egyikeként, még ha kicsit bénán is, de próbált normális európai politikusként viselkedni, ennél is többet nyom a latban az, amit egy tekintélyes Harley Davidson-csoportosulás közölt a Facebookján.

Vagyis ez (a képre kattintva jön a nagyobb méret):

chapter

Ha egy beteg eszmével azonosított társadalmi csoport (jelen esetben a nyeregbe ülő nagymotorosok) normális tagjai kiállnak a nyilvánosság elé, és közlik, hogy elhatárolódnak a torz gondolkodású társaiktól, az egy csodálatos üzenet, mert értésére adja az embereknek, hogy közülük nem mindenki imádkozik Szálasi eszmerendszeréhez és fúj irredenta dalokat szabadidejében. Szóval nem mind fasisztoid csőcselék, aki megüli a fekete mordályt, és ezt még el is árulják – ennyi, így kell ezt csinálni.

Már csak a többségi társadalom többi tagjának kéne ébrednie, és nem megrezzennie attól, hogy felemelje a hangját az ostobaság terjedése ellen, és akkor lassan elkezdhetünk lépdelni egy szép, új világ felé. A drezdaiaknak sikerült, miért ne menne nekünk is?