Szürreális Facebook-oldallal büntet a SEK

A Savaria Egyetemi Központ már akkor is legendásan béna diáknapokat csinált, amikor még Berzsenyi Dániel Főiskolának nevezték, és a HÖK-irodában családapa kinézetű, őszülő fazonok igyekeztek kiizzadni magukból a tutit, ami végül gyakran olyan perzselő idiotizmusok képében öltött testet, mint a kilencvenes évekbeli elhasznált pop-produkciók meghívása és a verekedős falusi utcabálokat idéző lakodalmas-retro-diszkóztatás.

Úgy tűnik, a hallgatói önkormányzatban azóta felvették a ritmust, és már a Facebookon is ontják magukból mindazt, amit ellenpéldaként kéne mutogatni minden elsőéves gólyának: na, így ne akarjátok a jövőt építeni, különben a kormány még önigazolást talál, hogy miért vezesse be tényleg a tandíjat (hát hogy a hülyék ne nyerjenek bebocsáttatást az egyetemekre, ugye). Persze nem csak a formával, hanem a tartalommal is van épp elég baj, de szócséplés helyett vegyük is szemügyre őket.

Van például ez a modoros kattanás a táncdalfesztiválos vonalra:

diaknapiszar02

Nagyon jellemző még a diáknapok Facebook-oldalára a felkiáltójel-halmozás és a radikális nagybetűzés, ami kicsit aggasztó, mert ezek a jellegzetességek gyakran utalnak alulműveltségre és beteges figyeleméhségre: a delikvens tudat alatt maga is sejti, hogy érdektelen mondandójával ezek nélkül meg sem karcolgatná az ingerküszöböt, ezért bőszen alkalmazza őket. De gondok lehetnek a számnevekkel is, mert találkoztunk például ilyen, enyhének nem éppen nevezhető helyesírási hibával (mintha olyan fárasztó lenne kiírni azt, hogy első):

diaknapiszar03

De a grafikai pokol is megjelent a színen: óriási teljesítmény, hogy a jelek szerint nem sikerült egyetlen olyan embert sem találnia a HÖK-nek mondjuk a képi ábrázolás szakon, aki három sörért cserébe segít nekik fotosoppolni.  Mintha különön vonzalmat táplálnának a vizuális katasztrófák iránt:

diaknapiszar06

diaknapiszar05

Végül a frissen bejelentett fellépők egyike – úgy látszik, az Operation Ízlésferdítés idén is komoly fegyvereket állít csatasorba. Mi szóltunk!

http://youtu.be/gLPkuw-RDX0