És Ön lakna víztoronyban? Csak azért, mert a Ferencvárosban van egy eladó

Tulajdonostól! Értéke feléért, mindössze 75 millió forintért! Örök panorámás toronyházként! LUXUS CSALÁDI HÁZKÉNT! Így kínálnak az ingatlan.com-on egy száz évesnél öregebb, de tíz éve teljes rekonstrukción átesett ferencvárosi víztornyot eladásra. Igen, egy víztornyot, amit meglepő módon tényleg átvarázsoltak amolyan otthonosra. Vagy legalábbis megpróbálták, mondjuk így. Mert bár az épület így néz ki kívülről:

viztorony01

…kicsit közelebb érve már egyre barátságosabb a történet:

viztorony02

Odabent pedig a hirdetés szerint „egyedi berendezés, rusztikus burkolat, kovácsoltvas díszkorlát” várja a betérőt, illetve az igen tisztelt, komoly szándékú vevőt. Ha csak ezt a két képet mutogatják nekem, csak legyintenék, hiszen ez akár egy szar ízlésű politikus által lakott ostffyasszonyfai családi ház nagyívű csigalépcsője is lehetne:

viztorony03

viztorony04

Ám amikor megnézzük a többi képet, és csak körkörös kialakítást látunk mindenhol, a derékszögek és a hagyományos sarkok meg kisebbségbe kerülnek, na akkor már sejthetjük, hogy nincs szó átverésről:

viztorony05

viztorony06

viztorony07

Nem tudjuk, mi rettenthette el a tulajt, hogy alig pár évvel a fullos felújítás úton megváljon ettől a kincstől, bár pár tippünk akad: például az a tény, hogy 24 ablakos nappaling lehet, eléggé izgatóan hangzik elsőre, viszont hogy mindezt 76 lépcsőfok után érjük el, az már okot ad némi töprengésre. Persze a tulaj igyekszik menteni a menthetőt olyan szöveggel, hogy az első két hétben „furcsa a sok lépcső, nagyon jó kondiban tartja az embert.”

Illetve: „Hol vannak már azok az idők, amikor vidéken egyforma kockaházak, a városokban pedig a szintén egy kaptafára készülő panellakások közül lehetett választani? Akinek kedve tartja, lakhat mesebeli toronyban, és sokkal olcsóbban, mint néhány éve, a válság ugyanis nem kímélte a furcsa lakásokat sem.” 

viztorony08

Budapesten állítólag ez a torony volt az első és az egyetlen, amiből lakóépület lett, Magyarországon még kettőre adtak engedélyt. És többre már nem is adnak. Úgyhogy ha netán valaki megvásárolná, feltétlenül szóljon nekünk, szívesen készítünk riportot róla!