A Nagy Szaniszló-derbi, avagy számít-e bármilyen állami kitüntetés?

Ha valaki lemaradt volna, gyorsan behozzuk a hátrányát: nemrég Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter állami kitüntetéseket osztogatott, a díjazottak közé pedig bekerült egyrészt a nyíltan revizionista, dalaiban Romániába küldött ágyús honvédekről álmodozó (és olykor kisebb buzizó-maratonokat lenyomó) Kárpátia énekese, Petrás János, valamint Szaniszló Ferenc, az Echo TV munkatársa is. Az előbbiről már megírtuk itt a SVUNGon, amit tudni érdemes, utóbbi pedig állítólag azért a munkájáért kapta az elismerést, amit a Panoráma című külpolitikai tévéműsorban letett az asztalra a nyolcvanas években.

A miniszter mindössze annyit felejtett el, hogy Szaniszló az utóbbi években ilyen és ehhez hasonló monológjaival vált “híressé”:

“Nem, Magyarországon tényleg nincs cigánybűnözés. Magyarországon cigányterrorizmus van. A liberális fajzat fegyvereként, a magyarság ellen.

Kedves cigányok! A magyar emberek nem indulhatnak nyugodtan útnak a ti segélyetekért dolgozni, a ti segélyetekért adót fizetni, hogy ingyenélők, munkakerülők ne fenyegethessék őket lincseléssel. Csak mert miközben a magyar adófizetőktől elvont segélyt komcsára költik, piálnak, bagóznak, a gyermekeiket nem tanítják meg ember módra viselkedni, közlekedni. És ezért agyonvertek egy magyar pedagógust a gyermekei szeme láttára.”

Szaniszló persze nem nagyon értekezik a szintén bűnöző, de kaukázusi jellegzetességekkel bíró, fehér bőrű magyar emberről, pedig ebből a típusból is akad, talán ismeri mindenki a Nyugat.hu Sokkoló rovatát, elég csak ott körülnézni. És azok csak a szombathelyi és környéki esetek. A tévés Bayer Zsoltot túlszárnyaló magaslatokba emelkedve szólítja meg egy népcsoport egészét (komoly összegeket mernék tenni rá, hogy néha még az “én ismerek becsületes cigányokat” kártyát is kijátssza), szóval mintha Szaniszló is teljes mellszéllességgel állna ki a hitleri hagyományok mellett, ilyesmiért állami kitüntetést adni pedig több, mint kínos. Jobb országokban az ilyesmiért inkább eljárások indulnak.

És láss csodát: a Fidesz eltussolós-szarkenegetős szokásaival ellentétben Balog tegnap nyilvánosan elismerte, hogy hibát követett el, és levélben kéri vissza a nyugtalanító díjat a cigányozó tévéstől:

Azon túl, micsoda öröm, hogy Balog végülis férfi módjára lépett (főnökétől mikor is láttunk ilyet?), elkeserítő, hogy idáig egyáltalán el kellett jutnia. Mert mi is ennek a levélnek a valós üzenete? Az, hogy a kormány elöljáróinak halvány bíbor szellentésük nincs arról, kivel miért fognak kezet, és adnak át neki valami csillogó szarságot. Balognak legalábbis, a többiekről nem tudjuk, mi a helyzet.

Na de ha az államilag elismertek köréről nem tudnak semmit, akkor mi a helyzet minden mással? Felfogják-e az előterjesztett törvényeket, vagy csak nyomják a gombot? Tudják-e, hogy a diákok nem csak jókedvükben vonulgatnak fel-alá Budapest utcáin? Veszik-e az adást, hogy mi a baj az alaptörvénnyel, vagy tényleg jól mutatják a kormánypártok szellemi színvonalát az erre adott válaszok? Mindenesetre biztos, hogy nem csak az nyugtalanító, hogy Szaniszlónak díjat adtak, de az is, hogy ha egy miniszter nem tölt be komolyabb posztot egy viaszfiguráénál, akkor mi a helyzet a hierarchiában alatta állókkal. Ők talán még egy malacnak is adtak volna lovagkeresztet?

3 hozzászólás “A Nagy Szaniszló-derbi, avagy számít-e bármilyen állami kitüntetés?” bejegyzéshez

 1. “Nem, Magyarországon tényleg nincs cigánybűnözés. Magyarországon cigányterrorizmus van. A liberális fajzat fegyvereként, a magyarság ellen.

  Kedves cigányok! A magyar emberek nem indulhatnak nyugodtan útnak a ti segélyetekért dolgozni, a ti segélyetekért adót fizetni, hogy ingyenélők, munkakerülők ne fenyegethessék őket lincseléssel. Csak mert miközben a magyar adófizetőktől elvont segélyt komcsára költik, piálnak, bagóznak, a gyermekeiket nem tanítják meg ember módra viselkedni, közlekedni. És ezért agyonvertek egy magyar pedagógust a gyermekei szeme láttára.”

  Mi a baj ezzel?
  Senki nem cáfolta meg!
  Senki nem tett feljelentést!
  Mi ezzel a baj?
  Talán az,hogy igaz?

 2. Napnál is világosabb, hogy ennek a nagy büdös magyar demo/cso/káciának két tabutémája van:
  1. A cigányság
  2. És a nemzetközi pénzvilágot megtestesítő zsidóság.

  Mégpedig azért tabutéma, mert az ellenük felhozott kritikákra NEM TUDNAK ésszerű cáfolatot adni. Két joker kártyájuk van ezek ellen:
  1. A permanens rasszistázás, antiszemitázás (nácizás),
  2. valamint a politikai hatalom által kierőszakolt “gyűlöletbeszéd” jogi szankcionálása.

  Egy dolgot hagynak figyelmen kívül:
  Ettől a fekete még nem lesz hófehér! Az erőszakos elhallgattatásokkal, kimoderálgatásokkal, tiltásokkal azok gyanúját, ellenszenvét is megerősítik, akiket a téma eddig közömbösen érintett. (Ld.: magyar – román zárt kapus meccs!)

  Jó, Szaniszló Ferencnek is vannak téves (legalább is nem bizonyított!) nézetei. Az azért több mint elgondolkodtató, hogy a választott nép fiai szerte a világban úgy rontottak rá, mint aki Tel Avivot akarná megtámadni. Ergo: rendesen belekotort a darázsfészekbe, és KIMONDTA azt amit már sokan TUDNAK vagy SEJTENEK!

  Régen Chrudinák Alajost is hülyének nézték, támadták akkor még eretneknek tartott véleményei miatt (’80-as évek derekán a szocializmus végnapjairól beszélt), és a történelem mégis csak őt igazolta… Szaniszló Ferencet is ilyen hajlíthatatlan egyéniségnek tartom. Tisztességben, emberi kiállásban az összes magyar politikus a nyomába se érhet.

  Én csak azt kívánom neki tiszta szívemből:
  „SZÓLALJ, SZÓLALJ VIRRASZTÓ!”

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.