Szóljon valaki az MSZP-nek, hogy nem 1993-at írunk!

Ismerik Önök azt az érzést, amikor a szemük elé kerül valami, ami annyira rossz, hogy más helyett szégyellik el magukat? Talán még bele is vörösödnek otthon, a négy fal között? Nos, úgy tűnik, Magyarország legnagyobb pártjai nagyon rámentek erre az életérzésre, ugyanis egyre inkább az körvonalazódik, hogy ez az év végérvényesen a nyomi kampányvideók éve lesz.

Nézzük csak, hogy alakult ez idén: az MSZP már kora tavasszal ijesztgetett egy parókaszerű hajzat alatt pislogó pártelnökkel, később aztán mélytorkozott egy nagyot, amikor elfelejtettek engedélyeket kérni egy csomó képsor felhasználására, jól le is törölte a YouTube a videójukat a ‘csába. De aztán a Fidesz is gyorsan behozta a lemaradását: volt ez a magyarokat a magyarokról írott külföldi kritikákról kérdezezős Fidesz-klip, szörnyű angol kiejtéssel, majd ez a prüszkölve röhögtetős Fidelitas-kisfilm. Egyik jobb mint a másik!

És akkor most megint megérkezett a baloldal, ezzel az ocsmány mutánssal:

http://www.youtube.com/watch?v=ygMjNLa70C0

Nem, ocsmány mutáns alatt nem Mesterházy Attilát értjük, bár az ő mozgáskultúrája is inkább ijesztő és ellenszenves, mintsem megnyerő, és ez már meg is adja az alaphangját a videónak – apropó hang, hát miért is ne csak a bal fülünkbe csengjenek az elnök úr szavai! És a későbbi torz megszólalásokról ne is beszéljünk, kiváló hangmérnöki teljesítmény. Közben a legszemetebb katasztrófafilmekből ismerős, traumatizáló zene szól, aztán van ám még mindenféle bődületes hiba, amit csak el lehet követni: szar vágás, kritikán aluli képminőség, ronda effektek (lila filter, az anyádat!), Mesterházy szájmozgásától elcsúszott beszéd.

Felmerül a kérdés: ezek tényleg ennyire dilettánsok, vagy csak csesznek pénzt költeni egy rendes videóra ezekben az ínséges időkben? Ha nekik tényleg ez lenne az Út a győzelemhez, ahogy a videó címe is mondja, akkor kellemes vereséget kívánunk nekik, mert ezzel nemhogy bizonytalan szavazókat nem fognak megnyerni magukat, de a már meglévőket is elfordíthatják – hiszen ki akarna ilyen förtelmes ízlésnek a támogatója lenni? Naugye.

Aki nem akarja az egészet végignézni, azt egyrészt megértjük, másrészt ez a pár GIF úgyis remekül összefoglalja nekik a lényeget:

m01

m02

m03

(utóbbi animációk forrása: http://namost.tumblr.com)