Szóljon valaki az MSZP-nek, hogy nem 1993-at írunk!

Ismerik Önök azt az érzést, amikor a szemük elé kerül valami, ami annyira rossz, hogy más helyett szégyellik el magukat? Talán még bele is vörösödnek otthon, a négy fal között? Nos, úgy tűnik, Magyarország legnagyobb pártjai nagyon rámentek erre az életérzésre, ugyanis egyre inkább az körvonalazódik, hogy ez az év végérvényesen a nyomi kampányvideók éve lesz.

Nézzük csak, hogy alakult ez idén: az MSZP már kora tavasszal ijesztgetett egy parókaszerű hajzat alatt pislogó pártelnökkel, később aztán mélytorkozott egy nagyot, amikor elfelejtettek engedélyeket kérni egy csomó képsor felhasználására, jól le is törölte a YouTube a videójukat a ‘csába. De aztán a Fidesz is gyorsan behozta a lemaradását: volt ez a magyarokat a magyarokról írott külföldi kritikákról kérdezezős Fidesz-klip, szörnyű angol kiejtéssel, majd ez a prüszkölve röhögtetős Fidelitas-kisfilm. Egyik jobb mint a másik!

És akkor most megint megérkezett a baloldal, ezzel az ocsmány mutánssal:

http://www.youtube.com/watch?v=ygMjNLa70C0

Nem, ocsmány mutáns alatt nem Mesterházy Attilát értjük, bár az ő mozgáskultúrája is inkább ijesztő és ellenszenves, mintsem megnyerő, és ez már meg is adja az alaphangját a videónak – apropó hang, hát miért is ne csak a bal fülünkbe csengjenek az elnök úr szavai! És a későbbi torz megszólalásokról ne is beszéljünk, kiváló hangmérnöki teljesítmény. Közben a legszemetebb katasztrófafilmekből ismerős, traumatizáló zene szól, aztán van ám még mindenféle bődületes hiba, amit csak el lehet követni: szar vágás, kritikán aluli képminőség, ronda effektek (lila filter, az anyádat!), Mesterházy szájmozgásától elcsúszott beszéd.

Felmerül a kérdés: ezek tényleg ennyire dilettánsok, vagy csak csesznek pénzt költeni egy rendes videóra ezekben az ínséges időkben? Ha nekik tényleg ez lenne az Út a győzelemhez, ahogy a videó címe is mondja, akkor kellemes vereséget kívánunk nekik, mert ezzel nemhogy bizonytalan szavazókat nem fognak megnyerni magukat, de a már meglévőket is elfordíthatják – hiszen ki akarna ilyen förtelmes ízlésnek a támogatója lenni? Naugye.

Aki nem akarja az egészet végignézni, azt egyrészt megértjük, másrészt ez a pár GIF úgyis remekül összefoglalja nekik a lényeget:

m01

m02

m03

(utóbbi animációk forrása: http://namost.tumblr.com)

3 hozzászólás “Szóljon valaki az MSZP-nek, hogy nem 1993-at írunk!” bejegyzéshez

 1. Ha Orbán adna nekik egy kis manit,biztos tudnának készíteni az mszp-s fiatalok,mert nagyon ügyesek ! SZERINTEM meg gyűjteni kellene nekik egy kis pénzt!

 2. Különösen ijesztő a cikk tartalma, azt tükrözi, hogy NAGYON FÉL a FIDESZ, élén a választásokon már KÉTSZER BUKOTT Orbánnal együtt !
  Ha nem így lenne, gazdasági programokról, fejlesztésekről, fellendülésről írnának és NEM a BALOLDAL reklámozása, minősítgetésekben merülne ki a több mint 3 évi kormányzásuk bemutatása…. !

  Az, hogy fél Orbán, látszik rajta, kommunikációján, stb, oka is lehet rá, hiszen olyan hatalmas vagyon gyarapodás, amiről szólnak a hírek, vizsgálatot követelnek:
  „Tamás Kovács ?
  Kiemelt hozzászóló

  EZ MINISZTERELNÖK?
  “Orbán Viktor ügyvéd foglalkozású felesége, Lévai Anikó is kivette a részét a páratlan vagyongyarapodásból. A gyermekei születése előtt a Nógrád Megyei Földhivatalnál dolgozott. Azt beszélik arra felé, hogy a megye területén lévő ércbányákat az Orbán család, valamint a FIDESZ- holdudvarába tartozó vállalkozók részére juttatta.
  Orbán Viktor édesapja nem véletlenül lett dúsgazdag bányatulajdonos.
  Már több szerző is leírta, hogy a FIDESZ a 90′-es években eladta a székházát. A FIDESZ-hez közeli cégek, a székházból befolyt pénzekből, megvásárolták az addig állami tulajdonban volt bányákat, amelyeket aztán jelképes összegért eladták Orbán Viktor édesapjának. A bányák jövedelmezőségének biztosításához, a meglévő politikai kapcsolatok révén, zsíros megrendeléseket szereztek a Dunai Vasműtől, valamint az autópálya építkezésekhez. Az Orbán-család vagyonát egyes közírók 500 milliárd forint körülire teszik, amihez hozzátartozik egy Pintér Sándor belügyminiszterrel közösen vásárolt és fenntartott horvátországi sziget az Adrián, valamint egy kb. 600 millió Ft. értékű jacht, ami francia lobogó alatt került nyilvántartásra…”
  Aztán akik “kiválasztottjai” talán még ott Felcsúton és akkor, jól megfizetettek, pedig nincs pénz, most éppen a szociális támogatottakat is sanyargatni akarja Orbán, érdekes ugye,
  A Top 10 parlamenti költségtérítés:
  1. Hörcsik Richárd (Fidesz) 26 800 000
  2. Apáti István (Jobbik) 26 757 071
  3. Vitányi István (Fidesz) 26 720 491
  4. Lipők Sándor (Fidesz) 25 838 950
  5. Gyüre Csaba (Jobbik) 25 421 801
  6. Pálffy István (KDNP) 25 385 445
  7. Firtl Mátyás (KDNP) 25 230 720
  8. Jakab István (Fidesz) 25 230 720
  9. Pósán László (Fidesz) 25 230 720
  10. Ágh Péter (Fidesz) 25 216 581
  (Forrás: Blikk)

 3. A cikk írójának: A képminőség valóban nem a legjobb, de a mondanivaló, kristálytiszta.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.